Patrik Děrgel (Kpt. Tomáš Beran) - seriál V.I.P. vraždy

Patrik Děrgel (Kpt. Tomáš Beran) - V.I.P. vraždy

Patrik Děrgel (Kpt. Tomáš Beran)

Datum narození: 24.2.1989
Znamení: ryby

Charakteritika postavy Kpt. Tomáše Berana: Vrchní komisař oddělení vražd je sice mezi kriminalisty nejmladší, tvrdohlavý, zbrklý, netrpělivý, prchlivý, mladicky urputný a často bez pudu sebezáchovy, ale je hlavně pracovitý, přirozeně chytrý, přemýšlivý a má smysl pro spravedlnost a morálku...

Patrik Děrgel je český filmový a divadelní herec a zpěvák. Patrik Děrgel je absolventem Janáčkovy konzervatoře v Ostravě. Během studia účinkoval v Divadle Petra Bezruče a v Těšínském divadle. Ve studiu pokračoval na pražské DAMU.

Od sezóny 2011/2012 působil v angažmá ve Švandově divadle v Praze, v sezóně 2015/2016 se stal členem souboru Činohry Národního divadla v Praze. Je držitelem ceny Alfréda Radoka v kategorii Talent roku za rok 2013, za ztvárnění Hamleta ve stejnojmenné inscenaci Švandova divadla (režie Daniel Špinar) byl pak nominován na cenu Thálie 2014 za nejlepší mužský herecký výkon v činohře.

Filmografie

  • 2016 - V.I.P. vraždy
  • 2015 - Fotograf
  • 2015 - Korunní princ
  • 2015 - Stíny proměn
  • 2014 - Občanská naděje
  • 2013 - Hořící keř
  • 2013 - Nepravděpodobná romance
  • 2013 - Sanitka 2
  • 2012 - DonT Stop
  • 2012 - Helena
  • 2012 - Martin a Venuše
  • 2011 - Smíchov pláče, Brooklyn spí
  • 2010 - Škola princů
  • 2008 - Kriminálka Anděl
  • 2005 - Ulice
  • ...

Představení postavy Kpt. Tomáše Berana

Vrchní komisař oddělení vražd je sice mezi kriminalisty nejmladší, tvrdohlavý, zbrklý, netrpělivý, prchlivý, mladicky urputný a často bez pudu sebezáchovy, ale je hlavně pracovitý, přirozeně chytrý, přemýšlivý a má smysl pro spravedlnost a morálku. Obyčejný kluk z paneláku vyrůstal bez otce, všechno si vydřel pílí a houževnatostí, má rád sport a vyniká ve střelbě a v boxu.

Nedostudoval práva a radši nastoupil k policii, kde strávil roky na protidrogovém oddělení, než dostal výjimečnou šanci na oddělení vražd. Svou práci má rád a nevadí mu, že od kolegů fasuje případy, které nikdo nechce.

Po rozchodu s přítelkyní si shání bydlení a z nouze bydlí dočasně u své starostlivé matky. Na oddělení se vrací po dvou měsících postavení mimo službu kvůli spornému postupu během policejního zásahu, za což ho má stále v hledáčku Generální inspekce a policejní psycholog a hrozí mu vyhazov z práce.

K tomu ke všemu ještě dostane na starost šéfovu známou, všetečnou a zvídavou spisovatelku, která mu leze na nervy a zdržuje ho v práci, ale také má osobní vazby na obávaného policejního psychologa Hofmana, který rozhoduje o jeho výpovědi. Beran chce obhájit své místo u policie a dokázat všem, že do elitního týmu kriminalistů mordparty i přes své mládí patří.

Zdroj a foto www.iprima.cz